Valtiollinen kyber- ja hybridivaikuttaminen : case Venäjä - Rautjärvi, Einar (2022)
Tässä tutkielmassa kuvataan millaisia valtiollisia kyber- ja hybridivaikuttamisen keinoja on olemassa. Tutkielman tarkoituksena on kuvailla teknisellä tasolla kybertoimintaympäristössä tapahtuvaa vaikuttamista ja perehtyä hybridiuhkiin ja -sodankäyntiin ja siihen, miten hybridiuhkia pystytään torjua ja ehkäistä. Tutkielman lopussa tarkastellaan edellä mainittuja asioita reealimaailman esimerkein Venäjän suorittaman vaikuttamisen avulla.