Raskauden ehkäisyn käyttö 15-vuotiailla suomalaisnuorilla : WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia - Koski, Karita (2022)
Nuorten ei-toivotut raskaudet ovat globaalisti merkittävä terveysongelma. Suomessa nuorten ei-toivottuja raskauksia on pyritty ehkäisemään muun muassa parantamalla ehkäisymenetelmien saatavuutta ja järjestämällä nuorille suunnattuja ehkäisypalveluja. Vaikka Suomessa nuorten raskaudet ovat vähentyneet viimeisten vuosien aikana, vuonna 2020 tuhatta 15–19-vuotiasta kohden tehtiin yhä 6,4 raskaudenkeskeytystä. Tutkimusten mukaan ei-toivottu raskaus on merkittävä riski nuoren kokonaisvaltaiselle terveydelle riippumatta raskauden lopputulemasta.