Etätyön vaikutukset yksilön kokemaan teknostressiin - Suovuori, Johan (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan kirjallisuuskatsauksen avulla etätyön vaikutuksia yksilön kokemaan teknostressiin ja toimenpiteitä teknostressin ehkäisemiseksi sekä haittojen minimoimiseksi. Aihe on erittäin ajankohtainen vuonna 2020 maailmanlaajuisesti puhjenneen koronapandemian takia, joka pakotti ihmisiä ympäri maailmaa taustoistaan riippumatta etätöihin, altistaen heidät teknostressille ICT:n kasvaneen käytön myötä. Tutkielman tarkoituksena onkin lisätä yleistä tietoisuutta teknostressistä sekä tuoda esiin onnistuneeseen etätyöskentelyyn vaadittavia asioita ja ominaisuuksia. Tutkielmassa käydään laajasti läpi teknostressiä aiheuttavat teknostressitekijät sekä niiden syyt, seuraukset ja esiintyvyys etenkin etätyön näkökulmasta. Tutkimustulokset osoittavat teknostressin aiheuttavan sekä yksilöille että organisaatioille huomattavia haittoja ja etätyöntekijöillä olevan suurempi riski altistua teknostressille työssään, kuin perinteisin työtavoin työskentelevillä työntekijöillä. Etätyöntekijöiden suurempi riski altistua teknostressille on monen eri tekijän summa, jossa etenkin organisaatiolla, yksilön ominaisuuksilla, etätyön intensiteetillä ja työn ominaisuuksilla on oma osuutensa.