Tietoturvahaasteet ja niiden ratkaisut DevOps-kehityksessä - Bondfolk, Aaron (2022)
Tässä kandidaatintutkielmassa syvennytään DevOps-menetelmään, sekä siihen liitettyihin tietoturvahaasteisiin, sekä niihin kehitettyihin ratkaisuihin. DevOps on jatkuvasti suosiotaan kasvattava menetelmä, jossa kehitys- ja toimintatiimi yhdistetään toisiinsa saumattomalla tavalla. Siihen sisältyy muun muassa sen nopean luonteen vuoksi joitakin tietoturvahaasteita ja tässä tutkielmassa esitellään sekä niitä, että tietoturvahaasteisiin kehitettyjä ratkaisuja. Tarkoituksena oli kartoittaa tietoturvan huomiointia DevOps-kehityksessä ja potentiaalisten ratkaisujen vastaavuutta haasteisiin. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tutkielmassa todetaan, että DevOps-menetelmään liittyy useita erityyppisiä tietoturvahaasteita, mutta niihin on kehitetty melko kattavia ratkaisuja.