Vastustetun sisäänhengitysharjoittelun vaikutus hengityslihasten voimantuottoon sekä aerobiseen suorituskykyyn terveillä aktiiviliikkujilla : satunnaistettu kontrolloitu tutkimus - Mäkelä, Tino (2022)
Hengityslihasten väsymisen on havaittu rajoittavan fyysistä suorituskykyä niin sairailla kuin terveillä tutkittavilla. Hengityslihasten harjoittelulla voidaan tehostaa hengitystoimintoja, vähentää koettua hengenahdistusta sekä lisätä hengityslihasten voimantuottoa, millä on fyysistä suorituskykyä edistävä vaikutus. WellO₂ on suomalainen hengitysharjoituslaite, jonka vaikutuksia hengityselimistön toimintakykyyn ei ole tutkittu. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, lisääkö WellO₂-laitteella suoritettu vastustettu sisäänhengitysharjoittelu hengityslihasten voimantuottoa ja aerobista suorituskykyä terveillä fyysisesti aktiivisilla miehillä ja naisilla.