Slopestylelaskijan fysiologinen kuormitus harjoituspäivän aikana - Rantala, Otto (2022)
Johdanto. Fysiologista tutkimusta slopestylen akuuteista harjoitusvasteista on tehty vähän. Laji vaatii urheilijalta äärimmäistä taitoa, sekä fyysisiä ominaisuuksia, eikä sitä voi täysin verrata muihin samankaltaisiin lumilajeihin. Tämän tutkimuksen tarkoitus on antaa kuvaa slopestylelaskijan kokemasta harjoituspäivän aikaisesta kuormituksesta ja pohtia mitkä menetelmät olisivat valmennuksen kannalta hyödyllisimpiä kuormituksen seurantaan. Yhtenä tavoitteena on myös luoda näkökulmia jatkotutkimusta varten.