Hyvinvoiva sosiaalityöntekijä? - Kuuskoski, Laura (2022)
Kirjallisuuteen pohjautuvan tutkielmani aiheena on sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointi. Pyrin saamaan kokonaiskuvaa sosiaalityöntekijöiden työhyvinvointia edistävistä ja heikentävistä tekijöistä sekä keinoista, joilla työhyvinvointiin voidaan vaikuttaa. Tarkastelen aineistoni tutkimuksista esiin nousevia tuloksia Arnold Bakkerin ja Evangelia Demeroutin (2017) luomaan job demands–resources -teoriaan peilaten. Koko tutkielmani taustateoriana on kriittinen realismi, jonka näkökulman mukaisesti pyrin tarkastelemaan ja saamaan tietoa työhyvinvoinnista.