The Influence of Covid-19 pandemic on organizational learning in the Finnish consumer goods industry - Lustig, Tiina (2022)
Tämä pro gradu tutkielma tutkii koronapandemian vaikutuksia Suomen kuluttajatavarateollisuuden organisaatioiden oppimiseen. Tutkimus tehtiin grounded theory- tutkimusmenetelmää käyttäen, jossa datan pohjalta rakennettiin pohja ilmiötä käsittelevälle teorialle. Primäärinen data kerättiin luomalla puolirakenteinen pohja haastattelukysymyksille ja haastattelemalla erään kuluttajatuotteiden yrityksen työntekijöitä, sekä hankkimalla sekundääristä dataa aihealueen aiemmista tutkimuksista ja artikkeleista. Data-analyysissa käytettiin laadullista tutkimusmenetelmänä Gioia-metodologiaa, jossa kerätty aineisto koodattiin teemoihin ja kokonaisuuksiin. Analyysin kokonaisuudet jaettiin eri vaiheisiin sen perusteella , olivatko ne liitoksissa organisaation oppimiseen ajassa ennen pandemiaa, sen aikana vai sen jälkeen. Tutkimuksen tulosten perusteella pystytään paremmin päättelemään, kuinka organisaatioiden oppiminen on muuttunut pandemiasta johtuvien muutosten seurauksena. Tulosten mukaan organisaatiot kuluttajatuoteteollisuudessa ovat toimineet vuosikymmeniä ja onnistuneet keräämään valtavan määrän tietoa ja taitoa asioista mitä ne historiansa aikana ovat oppineet. Monet organisaatiot ovat ajansaatossa siiloutuneet ja niillä on suuria muutoksia vastustavat rakenteet. Teknologian ja automatisoinnin käyttöönotto oli harvalla organisaatiolla sillä tasolla mikä niiden operaatiokokoluokkaan nähden olisi tehokas. Koronapandemia pakotti monet organisaatiot uuden eteen niin, että uusien toimintatapojen löytäminen oli ainoa selviytymistapa kun prosessien läpivienti entiseen tapaan ei ollut enää mahdollista. Uusiutumiskeinot nähdään nyt entistä tarpeellisempana ja moni organisaatio, jonka oppimistapa on läpi historian ollut vanhaa hyödyntävä (exploitative) ja tiedon suunta on kulkenut organisaatiolta sen parissa työskenteleville ihmisille (feedback) pandemian johdosta muutti oppimistapaansa joko tutkivaksi (explorative) tai näitä kahta yhdistäväksi oppimistavaksi (ambidexterial), jossa tieto kulkee joko enemmän yksilöiltä vaikuttaen organisaatioon (feed- forward) tai sitten ollen kaksisuuntaista vaikuttamista ja tiedonjakoa (two-way communication).