Young Finns’ views of English on social media and the effects of social media on their language skills and use - Lehojärvi, Veera (2022)
Sosiaalisesta mediasta on tullut merkittävä osa ihmisten elämää viime vuosina. Vaikka sosiaalisella medialla on pitkä historia, on sen suosio noussut vasta 2000-luvun jälkeen. Tänä päivänä osin esimerkiksi älypuhelimien runsaan käytön vuoksi sosiaalinen media on tullut yhä vakituisemmaksi osaksi ihmisten arkielämää, eikä aina voi edes täysin erotella, milloin ollaan yhteydessä sosiaaliseen mediaan ja milloin ei. Sosiaalisessa mediassa törmää usein myös englannin kieleen, ja englannista onkin tullut paitsi koko maailman yhteinen kieli eli lingua franca, myös internetin käyttäjien jakama yhteinen kieli. Englanti on samalla vahvistanut asemaansa edelleen myös Suomessa.