Vastuullinen retkeily : verkkokurssi retkeilyn perusteisiin - Kara, Eeva-Maija (2022)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli tukea vastuullisen ja turvallisen retkeilyn aloittamista oppimateriaalituotannon keinoin. Oppimateriaali on suunnattu erityisesti aloittelevalle retkeilijälle tai retkeilystä kiinnostuneelle. Tavoitteeseen edettiin tuottamalla retkeilyaiheiseen taustakirjallisuuteen, asiantuntijapalautteeseen ja käytännön kokemukseen perustuva Vastuullisen retkeilyn verkkokurssi. Verkko-oppimateriaali on saatavilla osoitteessa: www.retkeilykurssi.teachable.com/p/vastuullisen-retkeilyn-perusteet. Taustakirjallisuus ja oppimateriaalille asetetut tavoitteet ohjasivat oppimateriaaliprosessia. Oppimateriaaliprosessin tutkimusosa muodostui kahdelta eräopasopettajalta kerätystä asiantuntijapalautteesta, jonka perusteella selvitettiin vastaako oppimateriaali sille asetettuihin tavoitteisiin. Asiantuntijapalautteesta koostunut tutkimusaineisto analysoitiin mukaillen väljästi aineistolähtöistä sisällönanalyysia.