Aerobisen kunnon vaikutus toistuvaan sprinttiluistelukykyyn, simuloidun jääkiekko-ottelun aikaiseen liikkumiseen sekä ottelun jälkeiseen fyysisen suorituskyvyn pitkäaikaiseen palautumiseen - Viitanen, Waltteri (2022)
Joukkuepalloilulajeissa vaaditaan kykyä toistaa lyhyitä maksimaalisia työjaksoja, mikä edellyttää sekä aerobista että anaerobista energiantuottokapasiteettia. Viime vuosina aerobisen kunnon merkitystä on voimakkaasti painotettu palloilulajeissa, koska sillä uskotaan olevan hyvin keskeinen vaikutus otteluiden aikaiseen fyysiseen suorituskykyyn sekä palautumisen tehokkuuteen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia aerobisen kunnon vaikutusta jääkiekkoilijoiden toistuvaan sprinttiluistelukykyyn, simuloidun jääkiekko-ottelun aikaiseen liikkumiseen sekä fyysisen suorituskyvyn palautumiseen ottelun jälkeen.