Log4Shell-haavoittuvuuden toiminta ja seurausten ehkäiseminen - Koivusipilä, Hannes (2022)
Laajalti käytetyssä Log4j-kirjastossa oli lähes vuosikymmenen ajan mielivaltaisen koodin suorittamisen mahdollistava haavoittuvuus. Julkisuuteen tultuaan Log4Shelliksi kastettu haavoittuvuus yllätti monet suuretkin kirjastoa käyttävät tahot housut kintuissa. Tutkielmassa tarkastellaan haavoittuvuuden mahdollistaman hyökkäysvektorin rakennetta sekä esitellään keinoja olemukseltaan ennalta-arvaamattomien nollapäivähaavoittuvuuksia hyödyntävien hyökkäysten torjumiseksi.