Asunto- ja metsäsijoitusten alueelliset tuotot Suomessa 2015–2020 - Juntunen, Joonas (2022)
Tässä Pro Gradu -tutkielmassa tutkitaan kerrostaloyksiöiden alueellisia sijoitustuottoja Suomessa suhteessa metsäsijoituksien tuottoon ja Helsingin pörssin yleiseen osakeindeksiin vuosina 2015–2020. Tutkielmassa tutkitaan myös asunto-, metsä- ja osakesijoitusten hajautushyötyjä keskenään. Tutkimuksen päätavoitteena oli selvittää mistä näistä kolmesta varallisuusluokasta on saatu suurimmat tuotot ja mikä varallisuusluokista on ollut tehokkain Sharpen luvulla mitattuna. Toisena tavoitteena oli löytää todisteita alueellisista hajautushyödyistä asuntomarkkinoiden sisällä, sekä tutkia asunto-, metsä- ja osakesijoituksien hajautushyötyjä keskenään.