Fitnesskilpailudieetin vaikutus ruokahalua sääteleviin hormoneihin - Sompa, Heidi (2022)
Fitnessurheilun suosio on kasvanut Suomessa vuosi vuodelta. Lajeihin liittyy oleellisesti kehonkoostumuksen muokkaaminen lajikriteereihin sopivaksi harjoittelun ja ruokavalion keinoin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää miten fitnesskilpailudieetti vaikuttaa ruokahalua säätelevien leptiini- ja greliinihormonien pitoisuuksiin seerumissa. Muuttujien palautumista seurattiin dieetin jälkeen n. 20 viikkoa.