Ikääntyneiden henkilöiden elinpiirin ja sosiaalisen tuen yhteys psykologiseen hyvinvointiin - Wahtera, Katarina (2022)
Psykologinen hyvinvointi on moniulotteinen mielen positiivisia toimintoja kuvaava käsite, joka koostuu elämän tarkoituksellisuudesta, ympäristön hallinnasta, positiivisista ihmissuhteista, henkilökohtaisesta kasvusta, autonomiasta sekä itsensä hyväksymisestä. Liikkumisaktiivisuus elinpiirissä kuvaa sitä aluetta, jolla henkilö liikkuu osana jokapäiväistä elämää. Pienimmillään se on makuuhuone ja laajimmillaan asuinkunnan ulkopuolinen maailma. Sosiaalisella tuella tarkoi-tetaan sosiaalisia suhteita, yksinäisyyden kokemuksia ja sosiaalista osallisuutta. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko liikkumisaktiivisuudella elinpiirissä ja sosiaalisella tuella yhteyt-tä psykologiseen hyvinvointiin sekä muuntaako sosiaalinen tuki liikkumisaktiivisuuden elinpii-rissä ja psykologisen hyvinvoinnin välistä yhteyttä.