The effect of experimental conditions on the performance of a small-scale dissolution-permeation model in drug development - Hiidenhovi, Sara (2022)
Useimmat uudet lääkeaineet ovat heikosti liukenevia ja lääkeaineen määrä lääkekehityksessä on hyvin rajallinen. Sen vuoksi on tarve löytää uusia liukoisuutta parantavia formulaatioita ja pienen mittakaavan metodeja ja malleja niiden tutkimiseen. Lääkekehitys on hyödyntänyt eläinkokeita lääkeaineiden in vivo -käyttäytymisen tutkimiseen järjestelemällä eri formulaatioita paremmuusjärjestykseen perustuen niiden in vivo -olosuhteissa liuottamaan lääkeaineen määrään. Näitä järjestyksiä voidaan verrata in vitro -tuloksiin, jotka saadaan pienen mittakavaan dissoluutio-permeaatiomallin mittauksista.