Teaching EFL using Lois Lowry’s the giver : a material packet for upper secondary school - Kemppainen, Kaisli (2022)
Dystopiakirjallisuus on ollut suosittu genre nuorten keskuudessa jo usean vuoden ajan, ja tämä kirjallisuuden laji on oiva tapa nostaa esiin eettisiä kysymyksiä vieraan kielen oppitunneilla. Lois Lowryn 1993 julkaisema kirja The Giver on jo pitkään ollut osana pakollista lukemistoa monissa englanninkielisissä maissa, ja on tunnettu siitä, kuinka se käsittelee isoja eettisiä kysymyksiä lapsen näkökulmasta. Yksi käsiteltävistä eettisistä aiheista on eutanasia, ja tätä aihetta käsitellään materiaalipaketissa sekä fiktiivisen maailman yhteydessä, että oikeassa maailmassa.