Julkisen oikeuttamisen analyysi Boris Johnsonin Brexit-puheesta - Nivala, Valtteri (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan Boris Johnsonin puhetta Britannian parlamentin Brexit-keskusteluissa. Ajanjaksollisesti tutkielmani aineisto sijoittuu Brexit-kansanäänestyksen jälkeiseen aikaan. Johnson valikoitui tutkielmani aiheeksi, sillä hän on Brexitin näkyvin ja keskeisin hahmo, joka on Brexit-prosessin aikana noussut Britannian pääministeriksi. Tutkielmani tarkoituksena on selvittää, minkälaisiin moraalisiin oikeutuksiin Johnson pohjaa puhettaan Brexitistä aikana, jolloin hän nousee Britannian politiikan huipulle.