Language students’ perceptions of emotional differences in contact and distance learning - Matikainen, Samuli (2022)
Kun opetus alkoi palaamaan Covid-19 pandemian jälkeen etäopetuksesta lähiopetukseen syyslukukaudella 2021 ja kevätlukukaudella 2022, tarjoutui mahdollisuus vertailla opiskelijoiden emotionaalista kokemusta eri opetusmuodoissa. Koska opiskelijoilla oli viimeaikaisia kokemuksia sekä lähi- että etäopetuksesta, pystyttiin samojen opiskelijoiden kokemuksia molemmista opetusmuodoista käyttämään vertailukohtana. Emootioita on tutkittu hyvin vähän etäopetuskontekstissa, vaikka niiden vaikutukset oppimiseen ja opiskelun mielekkyyteen voivat olla merkittäviä. Koska etäopetus eri muodoissaan on hyvin käytännöllistä, on sen hyödyntäminen tulevaisuuden opetusmetodina hyvin todennäköistä. Siksi onkin tärkeää selvittää sen erilaisia vaikutuksia oppimiseen.