Pelitestauksen menetelmät ja haasteet - Korvola, Tommi (2022)
Peliteollisuus on kasvanut vauhdilla jo vuosikymmeniä. Alan rahavirta on ylittänyt jo elokuvateollisuuden vuositulot, ja yritysten välillä on kova kilpailu julkaisujen menestyksestä. Pelikehitys on monin tavoin muun ohjelmistokehityksen kaltaista, mutta luova ympäristö, jossa pelejä kehitetään, tekee kehitys-toiminnasta vaikeasti hallittavan. Monet pelit joutuvatkin hylätyksi tai epäonnistuvat, kun joko itse työ tai tulos ei vastaa vaatimuksia. Tämän kirjallisuuskatsauksen tavoitteena on selvittää pelitestauksen haasteita peliyritysten kehi-tystoiminnassa. Tutkimuksessa kerättiin tieteellisestä kirjallisuudesta testimenetelmiä ja niihin liittyviä haasteita. Aineistoa haettiin Google Scholarin ja JYKDOKin kautta. Käytettyjä hakusanoja olivat muun muassa ”game development”, ”software development”, ”game testing” ja ”automated testing”. Tutkimuksessa löytyi joitakin manuaalisia- ja useita automaattisia testimenetelmiä, sekä niiden haasteita. Varsinkin automaattisiin testimenetelmiin liittyi monia käytännön vaikeuksia, ja kirjallisuuskatsauksessa esitettyjen haasteiden ratkaiseminen tarjoaisikin tutkijoille kattavan tutkimusaiheen. Pelikehittäjät voivat hyödyntää kirjallisuuskatsauksessa koostettuja menetelmiä harkitessaan projekteihin sopivia testimenetelmiä.