Periodizing skill-training : the effect of a planned skill-training break on handstand skill acquisition - Hänninen, Henri (2022)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kahden viikon taitoharjoittelutauon vaikutus käsinseisontataidon kehittymiseen 13 viikon harjoitteluintervention aikana asetelmassa, missä käsinseisonnan fyysisiä pohjaominaisuuksia ylläpidetään 2 viikon mittaisen taitoharjoittelutauon aikana. Vaikka sekä taitoharjoittelua että fyysisen harjoittelun periodisointia on tutkittu, juuri fyysisesti vaativan taitoharjoittelun periodisoinnista ei vaikuta olevan aiempaa tutkimusta. Pyrkimyksenä oli selvittää, kantaako loogisesti suunnitellun taitoharjoittelujakson vaikutus tauon yli, jos voimatasojen ei anneta pudota sen aikana.