”The bodies that needed the surgery” : lihavuus ruumiillisuutena ja abjektina Carmen Maria Machadon novellissa ”Eight Bites" - Savolainen, Sara (2022)
Tässä tutkielmassa tarkastelen lihavan naisen ruumiillisuutta ja abjektia Carmen Maria Machadon novellissa ”Eight Bites” (kokoelmassa Her Body And Other Parties, 2017). Tutkielman teoreettisena viitekehyksenä toimivat feministinen ruumiillisuudentutkimus ja lihavuustutkimus. Tärkeimmät käsitteet tutkielmassa ovat ruumiinkuva, ruumisnormit ja abjekti. Analysoin aineistoa ruumiinkuvan ja abjektin teorioista käsin käyttäen metodina feminististä analyysia. Tutkielman tavoitteena on eritellä aineistossa esiintyvän lihavan naisen ruumiillisia kokemuksia ja analysoida niitä suhteessa ympäröivän yhteiskunnan vallitseviin ruumisnormeihin. Lisäksi tarkastelen lihavuuteen liittyviä abjektin kokemuksia. Esitän tutkimuksessa seuraavat kysymykset: