"Meillä oli hyvä elämä ennen kuin kaikki muuttui" : sisällönanalyysi turkkilaisten turvapaikanhakijoiden kokemuksista ja toimijuuden toteutumisesta - Ranta, Janina (2022)
Tässä tutkimuksessa haluan selvittää turkkilaisten turvapaikanhakijoiden kokemuksia tapahtumista Turkin vallankaappausyrityksen jälkeen heinäkuussa 2016. Tapahtuneen jälkeen Turkissa aloitettiin systemaattiset vainot, jonka seurauksena tuhansia ihmisiä pakeni maasta. Keskiössä on tarkastella toimijuuden toteutumista niin Turkissa kuin Suomessakin. Toimijuuden toteutumisen analysointiin käytetään toimijuuden käsitteistöä, sekä Martha Nussbaumin ja Amartya Senin toimintamahdollisuuksien teoriaa. Aihetta lähestytään seuraavien tutkimuskysymysten avulla: