Luutun ja luutunsoittajien representaatiot Patrick Rothfussin kirjassa Tuulen nimi - Alatalo, Janette (2022)
Tutkimuksen tavoitteena on tutkia luutun ja luutunsoittajien representaatioita Patrick Rothfussin Tuulen nimessä. Rothfussin Tuulen nimi (2017) on aikuisten fantasiakirja, jossa kerrotaan Kvothe-nimisestä pojasta. Luuttu ja luutunsoittajat ovat kirjassa merkityksellisiä, koska Kvothe on luutunsoittaja, joka toimii myös kertojana suurimman osan ajasta. Tutkimuskysymykseni ovat: 1. Mitä representaatioita muodostuu luutusta appellatiivien sekä niihin liitettyjen määritteiden kautta? ja 2. Mitä representaatioita muodostuu luutunsoittajista proprien ja appellatiivien sekä niihin liitettyjen määritteiden kautta?