Verkkosivujen sisäisen hakukoneoptimoinnin keinot - Paananen, Satu (2022)
Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena on tutkia sisäisen hakukoneoptimoinnin toteutuskeinoja verkkosivuilla. Nykyaikana valtaosa verkkoliikenteestä tapahtuu hakukoneiden kautta, ja eri verkkosivut voivat kilpailla sijoituksesta hakutulossivulla tietyillä hakusanoilla. Sen vuoksi on ratkaisevaa ymmärtää, miten oma verkkosivu voidaan saada sijoittumaan korkeammalle hakutuloksissa muun muassa parantamalla sivuston rakennetta, käytettävyyttä ja sisällön laatua. Tutkielmassa käydään läpi hakukoneiden toimintaa ja hakukoneoptimoinnin käsitettä, sekä esitellään sisäisen hakukoneoptimoinnin toteutuskeinoja. Tutkielma toteutettiin kuvailevana kirjallisuuskatsauksena vastaten tutkimuskysymykseen ”millä keinoilla sisäistä hakukoneoptimointia voidaan toteuttaa verkko-sivustolla?”. Tutkielmassa on hyödynnetty aihealueen aikaisempaa tutkimusta ja tieteellistä kirjallisuutta. Tutkielmassa havaitaan, että hyviä sisäisen hakukoneoptimoinnin keinoja on runsaasti, joita kokonaisvaltaisesti toteutettaessa voidaan onnistuneesti nostaa hakukonesijoitusta korkeammaksi.