Sukupuolittavan väkivallan representaatiot Riina Tanskasen "Tympeät tytöt – Aikuistumisriittejä" -sarjakuvakirjassa - Karkinen, Mirva (2022)
Maisterintutkielmassani tutkin suomalaisen sarjakuvataiteilija Riina Tanskasen (2021) Tympeät tytöt – Aikuistumisriittejä -teosta. Tarkastelen sarjakuvan sukupuolittavaa väkivaltaa käsitteleviä representaatioita sekä niiden suhdetta 2010- ja 2020-luvun suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkin myös sukupuolittunutta väkivaltaa kuvaavia reprsentaatioita ja niiden yhtymäkohtia sukupuolittavan väkivallan esityksiin. Erittelen myös keinoja, joiden avulla sarjakuva kiinnittyy ympäröivään yhteiskunaan. Tulkitsen sarjakuvaa fiktiivisen teoksen ja tietokirjan elementtejä yhdistelevänä kulttuurituotteena.