Toistuvien ehdottomien vankeusrangaistusten merkityksiä miehen identiteetille - Palomäki, Laura (2022)
Tämän tutkimuksen päämääränä on tuottaa tietoa siitä, millä tavalla miehet kokevat ehdottomien vankeusrangaistusten vaikuttaneen heidän identiteettiinsä. Tutkimuksen kohderyhmänä on miehet, joilla on vähintään kaksi ehdotonta vankeusrangaistusta taustallaan. Tutkimusaineisto on kerätty teemahaastattelun keinoin haastattelemalla kuutta vankeusvankia suomalaisessa avovankilassa keväällä 2022. Tutkimusaineisto on analysoitu sisällönanalyysin avulla. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys nojaa kriittiseen miestutkimukseen, ja tutkimuksen keskeinen käsite on miehen identiteetti.