Kulttuurin vaikutus käyttöliittymän käytettävyyteen - Björn, Tommi (2022)
Tämä kirjallisuuskatsaus käsittelee kulttuurin vaikutusta käyttöliittymän käytettävyyteen. Käyttöliittymän ominaisuuksien analyysissä hyödynnetään jakoa koviin ja pehmeisiin ominaisuuksiin, ja tekstissä todetaan käytettävyyden hyötyvän kulttuurisesta kongruenssista. Tutkimusten esimerkein rakennetaan kokonaiskuvaa erilaisista ominaisuuksista, jotka parantavat käytettävyyttä ja tulisi huomioida ohjelmistokehityksessä.