”Yks ajetaan nurkkaan ja sit kaikki vaa osottelee sormella, et sinä olet paha ihminen” : sosiaalisen median vaikuttajiin kohdistuva ekologinen häpäiseminen ja syyllistäminen - Nora, Nelli (2022)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää, miten ekologinen häpäiseminen ja syyllistäminen näyttäytyy sosiaalisen median vaikuttajien kokemana ja millaisia vaikutuksia ilmiöllä on. Tutkimukseni käsitteellinen viitekehys perustuu digilantismin, häpäisemisen sekä ekologisen häpäisemisen ja syyllistämisen käsitteisiin. Aineistoni koostuu yhdeksälle vaikuttajalle tekemästäni teemahaastattelusta, jotka olen analysoinut teoriaohjaavan sisällönanalyysin keinoin.