Tekoälyteknologiat ilmailussa - Toivanen, Iiro (2022)
Tutkielmassa perehdytään kirjallisuuskatsauksen muodossa tekoälyteknologioiden hyödyntämiseen ilmailun eri aloilla. Tutkielmassa tarkastellaan koneoppimismallien käyttöä ennustetyökaluina ilmailun kontekstissa sekä älykkäiden teknologioiden käyttöä ohjaamomiehistön apuvälineinä sekä lennonjohdon työ- kaluna. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten tekoälyteknologioita voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa ja mitkä voisivat olla tulevaisuuden kehityssuuntia tekoälyteknologioiden hyödyntämisessä.