Hybrid Work through the lens of Distributed Cognition : case Gofore Oyj - Merilehto, Juhani; Riihikoski, Roosa (2022)
Hybridityö on ajasta ja paikasta riippumaton työnteon muoto, joka on lisääntynyt nopeasti erityisesti tietotyötä tekevillä asiantuntija-aloilla. Hybridityön ollessa monimutkainen sosiotekninen ilmiö, sen tarkastelussa on tässä tutkielmassa käytetty sosioteknisten systeemien tutkimiseen tarkoitettua Hajautettua Kognitiota ja tarkemmin DiCoT-CL viitekehystä. Tämä teoreettinen lähestymiskulma sopii osaltaan myös hybridityön tutkimisen kirjallisuuden kasvattamiseen toistaiseksi pieneksi jääneelle kognitiiviselle näkökannalle. Tutkimuskohteena on digitaalisen muutoksen alalla toimiva asiantuntijaorganisaatio Gofore Oyj, jonka organisaatiota ja hybridityön tekemistä tutkitaan kognitiivisen etnografian keinoin.