Palokan ja Sumiaisten asukkaiden paikkakuntakokemuksia : laadullinen tutkimus paikkaan kiinnittymisestä - Kauppila, Kaisa (2022)
Moderni aika on mahdollistanut ihmisille entistä helpomman liikkumisen, ja paikkaa vaihdetaankin useaan otteeseen elämän aikana. Kaupungistumisen myötä väestö ja työpaikat siirtyvät yhä suurempiin kasvukeskuksiin, ja kuntien väliset muuttovirrat kasvavat. Muuttoliikkeen vilkastuminen onkin herättänyt kysymyksiä siitä, millaiset tekijät kiinnittävät asukkaita heidän kotipaikkakunnilleen, ja millaista paikkaan kiinnittymistä nyky-yhteiskunnissa on vielä jäljellä.