"En tiennyt, mitä mun pitää tietää" : Suomen pakolaistaustaisten kokemuksia informaation saamisen haasteista - Forsman, Henna (2022)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli kuvata pakolaistaustaisten informaatiokokemusta informaation saamisen haasteiden ja siihen liittyvien odotuksien ja tuen tarpeiden näkökulmasta. Informaatiota lähestyttiin tässä tutkimuksessa edellytyksenä osallisuudelle, joka muodostuu inhimillisten tarpeiden täyttymisen, yksilölle saatavilla olevien resurssien ja toiminnan yhteisvaikutuksesta. Tutkimuksen aineisto koostui kuudesta Suomessa asuvan pakolaistaustaisen teemahaastattelusta ja kerätty aineisto analysoitiin laadullista sisällönanalyysia ja teemoittelua hyödyntäen.