Newton update based independent vector analysis with various source density models - Sipilä, Mika (2022)
Sokea signaalin käsittely tarkoittaa latenttien lähdesignaalien estimointia havaittujen sekoitesignaalien avulla, kun sekoitusympäristö on tuntematon. Riippumattomien komponenttien analyysi (ICA) on sokean signaalin käsittelyn menetelmä, jolla pyritään estimoimaan todellisia lähdesignaaleja maksimoimalla niiden välinen riippumattomuus. Riippumattomien vektoreiden analyysi (IVA) on ICA:n laajennos, jolla estimoidaan moniulotteisia lähdesignaalivektoreita olettaen, että jokaisen lähdesignaalivektorin komponentit ovat riippuvia toisistaan.