Esineiden internetin hyödyt iäkkäiden ja vanhusten kotihoidossa - Korpilahti, Topias (2022)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tutkia esineiden internetin käytön hyötyjä iäkkäiden ja vanhusten kotihoidossa. Esineiden internetin käytön hyötyjä tarkastellaan laitteiden käytettävyyden ja niiden tuomien mahdollisuuksien näkökulmasta. Esineiden internetille esittelylle ja kotona asuvien iäkkäiden ja vanhusten nykypäivän tilanteelle on omat sisältölukunsa. Viimeisessä sisältöluvussa keskitytään esineiden internetin tuomiin mahdollisuuksiin kotihoidossa. Lisäksi luvussa esitellään esineiden internetin käyttöön liittyviä haasteita ja riskejä. Tutkielmassa esitellään yksityiskohtaisesti esineiden internetin ominaisuuksia ja sen ongelmakohtia. Esineiden internetin esittelyn lisäksi käydään läpi iäkkäiden ja vanhusten suhtautumista uusiin teknologioihin ja sen tuomiin haasteisiin. Tuloksina havaittiin kotihoidon olevan varteenotettava vaihtoehto verrattuna esimerkiksi laitoshoitoon, kun hyödynnetään esineiden internetin mahdollisuuksia. Esineiden internetin käytöllä voi olla muun muassa mielenterveyttä parantavia vaikutuksia ja se myös mahdollistaa iäkkäiden ja vanhusten asumisen pidempään kotona tarvitsemansa avun ja tuen avulla.