Kotlinin ja Javan vertaus Androidin kehityksessä - Palm, Jaakko (2022)
Vuonna 2017 Google otti Kotlinin viralliseksi kieleksi Androidin kehitykseen. Kotlinin suosio on kasvanut viimevuosina tästä johtuen. Perinteisen Javan ja Kotlinin vertauksesta on tehty useita tutkimuksia. Tämän tutkielman tarkoitus on ollut kartoittaa ja esitellä kielten erot toisistaan, että kyettäisiin päättelemään onko Kotlin vakavasti otettava vaihtoehto Android-kehityksessä. Lopputuloksena Kotlin antaa itsestään vahvan vaikutelman, Kotlinilla on enemmän ominaisuuksia ja on usein myös raportoitu tiiviimmäksi ja luettavammaksi kieleksi kuin Java.