"Kangaskassissas ois runokirjoja" : roolirunous ja affektiivisuus Samuli Putron lyriikoissa - Paajoki, Eeva-Maria (2022)
Tässä tutkielmassa käsittelen laulaja ja lauluntekijä Samuli Putron kuutta kappaletta roolirunouden sekä affektiivisuuden näkökulmasta. Tarkastelen sitä, kuinka Putro käyttää roolirunoutta lyriikoissaan sekä miten affektiivisuus ilmenee ja kuinka sitä tuotetaan noissa lyriikoissa. Tutkielmassa käsiteltävät kappaleet ovat “Epätoivon esseet”, “Haverisen tyttöjä”, “Metrotunneliin”, “Kuka ulkoiluttaa koiran”, “Lähettäkää kuvia” ja “Raahe”.