Kielenoppimisen paikkoja ravintola-alalla : työpaikkaohjaajien kokemuksia maahanmuuttotaustaisten opiskelijoiden ohjaamisesta - Kuorelahti, Sannamaari (2022)
Tutkielmassani keskityn ammatilliseen koulutukseen ravintola- ja catering-alalla maahanmuuttotaustaisten opiskelijoiden perustutkinto-opinnoissa. Koulutusuudistuksen, reformin, jälkeen oppiminen siirtyi yhä enemmän työpaikoille ja näin suomen kielen oppiminen työpaikoilla on lisääntynyt. Avainosallistujina tutkielmassani ovat suomea toisena kielenä puhuvien kokkiopiskelijoiden työpaikkaohjaajat. Kielentutkimuksen kentällä tutkimus sijoittuu suomi toisena kielenä -alaan (S2) ja kielipedagogiikkaan. Tutkielma on osa Jyväskylän yliopiston Työelämässä tarvittavien toisen kielen resurssien rakentuminen -tutkimushanketta (Building Blocks, Suomen Akatemia 2019–2023).