Performance analysis of obfuscated JavaScript - Häyrynen, Mikko (2022)
Obfuskaatiolla pyritään muuntamaan lähdekoodi lukukelvottomaan muotoon siten, että sen semantiikka säilyy muuttumattomana. Tämä tutkielma kartoittaa erilaisia JavaScript-ohjelmointikielessä käytettyjä obfuskaatiomenetelmiä. Käytännön tutkimuksessa menetelmiä vertaillaan keskenään mittaamalla niiden vaikutuksia kolmen esimerkkiohjelman suorituskykyyn. Tulokset osoittavat, että obfuskaatio voi heikentää suorituskykyä merkittävästi, mutta eivät välttämättä yleisty todellisiin tuotanto-ohjelmiin.