Luokittelu ja perintä reaalimaailmasta oliosuuntautuneeseen ohjelmointiin - Laiho, Pauli (2022)
Oliosuuntautunut ohjelmointi on erittäin suosittu tapa mallintaa ohjelmistoja. Oliot ja oliomainen ajattelutapa on kuitenkin merkittävästi ohjelmointia vanhempia käsitteitä ja niitä on tutkittu laajasti sekä filosofiassa että muiden tieteenalojen sovelluksissa. Tässä kirjallisuuskatsauksessa käsitellään kahta olio-ohjelmoinnin perusrakennetta: luokittelua ja perintää. Tutkielmassa rajataan filosofiasta näihin relevantit ajatusmallit ja verrataan niitä olio-ohjelmoinnin eri toteutusmalleihin. Näin pyritään saavuttamaan laajempi ymmärrys olio-ohjelmoinnin perusideasta.