Nuorista urheilijoista aikuisiän menestyjiä : urheilijan polun menestystekijät - Ruokonen, Sara-Elise (2022)
Suomessa ja maailmalla on ollut useita nuoria urheilijoita, jotka ovat menestyneet varhaisessa iässä, mutta haasteena on ollut saada näistä juniorivuosien menestyjistä aikuisiän menestyjiä. Tämä siirtymävaihe junioreista aikuisten sarjoihin onkin koettu urheilijan polulla yhdeksi vaikeimmista siirtymistä. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on selvittää urheilijan polun lapsuus- sekä valintavaiheen tärkeitä menestystekijöitä ja niiden merkitystä menestyksekkäälle huippuvaiheelle.