Modeling a first-stage sustainability reporting framework for Finnish SME sector knowledge organizations - Teittinen, Harri (2022)
Tiivistelmä Vastuullisuutta ja siihen liittyvää raportointia koskevia velvoitteita yrityksiä kohtaan kiristetään sekä lainsäädännön että arvoketjujen odotusten vuoksi. Resurssien ja osaamisen erot näkyvät kestävien liiketoimintamallien omaksumisessa pk-yritysten ja suuryritysten välillä. Suurin osa yritysvastuuraportointiin suunnitelluista työkaluista on kehitetty suuryritysten näkökulmasta ja näiden työkalujen soveltaminen pk-yrityksissä on haastavaa resurssien ja puuttuvan asiantuntemuksen vuoksi. Lisäksi ulkoinen paine raportointiin ja kestävään liiketoimintaan on pienempi pk-sektorilla.