Ikääntyneiden henkilöiden kokemus avokuntoutusohjelmasta ja kokemuksen yhteys liikkumiskykyyn lonkkamurtuman jälkeen - Komulainen, Taru (2022)
Ikääntyneiden henkilöiden terveyttä, toimintakykyä ja elämänlaatua heikentävät kaatumistapaturmat ja lonkkamurtumat, joiden seurauksena liikkumiskyky saattaa jäädä pysyvästi heikommaksi ja avuntarve lisääntyä. Lonkkamurtuman jälkeistä kuntoutusta on tutkittu laajasti, mutta tulokset vaikuttavuudesta ovat ristiriitaisia. Ikääntyneiden henkilöiden kokemusta kuntoutuksesta ei ole juurikaan tutkittu. Tämä tutkielma selvitti lonkkamurtuman saaneiden ikääntyneiden henkilöiden kokemuksia vuoden kestäneestä avokuntoutusohjelmasta ja kokemuksen yhteyttä liikkumiskyvyn muutokseen intervention aikana.