The use of movies in language classrooms : teachers' and students' thoughts and experiences - Nieminen, Mona (2022)
Tässä tutkimuksessa selvitettiin opettajien ja oppilaiden kokemuksia ja ajatuksia elokuvien käytöstä kieltenopetuksessa. Tutkimus toteutettiin kahtena ryhmähaastatteluna helmikuussa 2021. Opettajien ryhmähaastattelussa oli osallisena kolme kieltenopettajaa ja opiskelijoiden ryhmähaastattelussa kolme opiskelijaa. Kokonaisuudessaan aineiston laajuus oli hieman yli kaksi tuntia. Haastattelijoilta kysyttiin heidän kokemuksistaan elokuvien käytöstä kielten tunneilla ja ajatuksistaan niiden vaikutuksesta oppimiseen sekä elokuvien käytön hyödyistä ja haasteista. Opettajien ja opiskelijoiden vastauksia vertailtiin mahdollisten yhtäläisyyksien ja erojen löytämiseksi. Aineistoa analysoitiin sisäl-lönanalyysin keinoin. Tutkimuksen päälöydökset osoittavat, että sekä opettajat että opiskelijat pitävät elokuvia hyödyllisinä kieltenopetuksessa, ja että he haluaisivat käyttää niitä useammin. Haastateltavat nostivat esiin useita elokuvien hyötyjä, kuten niiden rikkaan ja autenttisen kieli- ja kulttuurimateriaalin, niiden tuoman vaihtelun luokkahuonetyöskentelyyn sekä niiden mahdollistaman monipuolisten kielellisten taitojen harjoittaminen. Kuitenkin esiin nousivat elokuvien katsomiseen tarvittavan lisenssin, ajan ja saatavuuden tuomat haasteet. Aihetta voisi tulevaisuudessa tutkia laajemmalla otannalla, ja keskittyä löytämään ratkaisuja siihen, miten elokuvien katsomiseen liittyviä haasteita voitaisiin poistaa luokkahuonetyöskentelyn näkökulmasta.