Fyysisen aktiivisuuden sekä koetun elämänlaadun muutokset työyhteisön sisäisen hyvinvointiohjelman aikana - Huhtinen, Elias (2022)
Liikkumattomuuden hinnan on arvioitu olevan 3,2–7,5 miljardin euron välillä. (Vasankari ym. 2018). Hinta muodostuu fyysisen aktiivisuuden puutteesta syntyvien sairauksien hoidosta, sekä työstä poissaolojen aiheuttamista kuluista. Sairaudet eivät rasita vain yhteiskunnan rakenteita vaan aiheuttavat yksilöille kärsimystä heikentäen heidän elämänlaatuaan. (Gureje, Von Korff, Simon, & Gater, 1998). Ihminen viettää työiästään keskimäärin kolmanneksen työpaikalla, josta työtehtävästä riippuen on suurin osa inaktiivista aikaa.