Kätilöiden eettinen toimijuus synnytyskulttuurin murroksessa - Kaipainen, Vilma (2022)
Tämän narratiivisen tutkimuksen tavoitteena oli tutkia kätilöiden eettistä toimijuutta. Tutkimuksessa selvitettiin, millaisia ammatillisen toimijuuden ilmaisuja kätilöiden hoitotyön etiikkaan liittyvissä narratiiveissa voidaan tunnistaa, eli mitä ja miten kätilöt kertovat eettisestä toimijuudestaan. Lisäksi tutkittiin, miten eettistä toimijuutta voidaan hoitotyön kontekstissa käsitteellistää.