Miksi juuri nyt? : lapsenhankintapäätös ja siihen sopivan elämäntilanteen kuvaamisen diskurssit - Salmikangas, Emmi (2022)
Tämän Pro Gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää suomalaisten esikoistaan odottavien vanhempien perusteluja lapsenhankintapäätökselle sekä kuvata elämäntilanteella perustelun diskursseja. Aineistona hyödynnettiin Yhteisvanhemmuuteen oppimassa: vertaileva pitkittäistutkimus yhteisvanhemmuuden rakentumisesta vanhemmuuteen siirtymävaiheessa (CopaGloba) -hankkeen paris-kuntien yksilöhaastatteluita. 92 odottavan vanhemman haastattelusta poimittiin lastenhankinnan ajoitukseen liittyvät vastaukset, joiden analyysissa hyödynnet-tiin laadullista sisällönanalyysia sekä sosiaaliseen konstruktionismiin pohjaavaa diskurssianalyysia.