Kohdeyritysten riskiraportointi toimitusketjujen näkökulmasta - Suoranta, Arttu (2022)
Viime vuosikymmenien aikana riskienhallinta ja sen tutkimus ovat kasvattaneet suosiotaan. Tätä kasvua ovat olleet kiihdyttämässä erilaiset katastrofit ja skandaalit, kuten vuoden 2001 terrori-iskut. Ajan myötä myös globaalit toimitusketjut ovat muodostuneet merkittäväksi osaksi kansainvälisten yritysten liiketoimintaa. Toimitusketjujen moniulotteisuus ja merkittävyys kansainväliselle liiketoiminnalle tekevätkin niistä mielenkiintoisen näkökulman riskienhallinnan tutkimuksella. Toimitusketjuun kohdistuvat riskit voivat olla lähtöisin mistä tahansa toimitusketjun kohdasta, mutta pahimmillaan ne vaikuttavat koko toimitusketjuun. Viime vuosina myös koronapandemian ja liiketoiminnan vastuullisuuden vaikutukset on huomioitu toimitusketjujen riskienhallinnan näkökulmasta.