Ilmastonmuutosdiskurssien kehitys suomalaisten pörssiyritysten vastuullisuusraportoinnissa 2010-luvulla - Kuusisto, Samuli (2022)
Ilmastonmuutos on aikamme megatrendi, jonka torjumiseen osallistuminen nähdään jokaisen vastuullisen organisaation tehtävänä. Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan diskurssianalyysin keinoin suomalaisten pörssiyritysten vastuullisuusraportoinnissa 2010-luvun aikana tapahtunutta muutosta liittyen ilmastonmuutoksesta viestimiseen. Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemojen noustessa yritysmaailman prioriteeteiksi, on pörssiyritysten ilmastonmuutokseen liittyvien puhetapojen eli diskurssien tutkiminen tärkeää yritysten ilmastonmuutosasenteiden hahmottamiseksi.