Onko 75- ja 80-vuotiaiden yksinäisyys muuttunut? : 1910- ja 1930–1940-luvulla syntyneiden kohorttien vertailu - Nummisalo, Nelli (2022)
Yksinäisyys on yleisintä yli 75-vuotiailla henkilöillä, ja yksinäisyyteen yhteydessä olevat tekijät voidaan jakaa sosiodemografisiin, sosiaalisiin sekä terveyteen liittyviin tekijöihin. Yksinäisyyden esiintyvyyden muutoksista löytyy kuitenkin rajallisesti kirjallisuutta 75-vuotiailla ja tätä vanhemmilla henkilöillä. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää, onko yksinäi-syyden esiintyvyydessä tapahtunut muutoksia 28 vuoden aikana, kun vertaillaan 1910- ja 1930–1940-luvuilla syntyneitä 75- ja 80-vuotiaita. Lisäksi tutkielmassa tarkasteltiin mahdollisten kohorttierojen taustalla olevia yksinäisyyteen yhteydessä olevia tekijöitä.